| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Пт, 2024-04-26, 01:20

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » 2015 » Липень » 22 » Музей історії міста Хмельницького відкриває для відвідувачів художні таємниці власних фондів
14:14
Музей історії міста Хмельницького відкриває для відвідувачів художні таємниці власних фондів

У музеї історії міста розпочала роботу виставка «Художнє зібрання з фондів музею». 50 робіт різних жанрів художнього образотворчого мистецтва представлені на цьому літньому вернісажі у просторій і затишній мистецькій залі музею.

Серед них живопис, графіка, іконопис місцевих і зарубіжних авторів, більшість з яких відомі не лише в Хмельницькому та в Україні, а й за кордоном.

Близько 20-ти років поступово поповнювалися фонди музею витворами художнього мистецтва, і на сьогодні музей може похвалитися досить колоритною і розмаїтою мистецькою збіркою живописних картин, графічних естампів, темперного іконопису тощо.

Експозиція вибудована таким чином, аби задовольнити будь-який художній смак: тут є мальовничі пейзажі, на яких море милує око на маринах та ваблять до себе гостинні українські краєвиди; портрети і сюжетні картини мовою фарб, олівця, вугля розповідають кожен свою історію; а прихильники натюрморту також знайдуть в цій експозиції те, що безумовно, їх зацікавить. 

Художнє зібрання музею нині – це роботи народного художника України Миколи Мазура, заслуженого художника України Михайла Андрійчука, членів Національної Спілки художників України Володимира Корнєва, Надії Борецької, Олександра Антонюка, Леоніда Бессараби, Неллі Павлової та інших; це лики святих, передані в музей єдиною в Україні школою іконопису «Нікош» (м. Хмельницький, директор Микола Бенедищук) і це ще багато інших художніх творів, сповнених різнобарвністю кольорового світу, що нас оточує, і насичених любов’ю до нього.

Відвідати виставку можна протягом липня і серпня.

Ласкаво просимо! /16 липня 2015/

Переглядів: 1189 | Додав: varta
Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024