| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Чт, 2024-03-28, 20:44

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » 2010 » Липень » 20 » Хмельниччині загрожує екологічна катастрофа?
23:28
Хмельниччині загрожує екологічна катастрофа?
Надзвичайно спекотне літо-2010 жене багатьох з нас на пошук прохолоди. Кожен полонений розжареного спекою міста рятується по-своєму: хто у перервах в робочому графіку викроює хвилинку на лаві біля фонтану, хто згадує про існування морозива, хто вважає, що саме час нарешті придбати вентилятор або кондиціонер, а хто поспішає хоча б ввечері до річки - аби занурити зморене нечуваним "пеклом" тіло в прохолодний бальзам води...

Хоча й +26-+28 у водоймі, але ж у повітрі набагато вище!.. Тому й не спинити бажання втомлених сонцем хмельничан охолодитися в приємній прохолоді Південного Бугу.

Але, чи все гаразд зі здоров"ям третьої за величиною водної артерії України, у такі спекотні дні, на жаль, мало хто бажає знати. Аби скоріш на пляж, якщо немає можливості виїхати з міста до більш пристосованих для відпочинку місць.

А це прикро, бо радіти поки можна хіба що температурі води. Її ж склад, як-то кажуть, залишає бажати кращого, адже поступово аш два о Південного Бугу обіцяє перетворитися на справжню таблицю Менделєєва...

Чому? Через аварію на очисних спорудах каналізаційні стоки одинадцятитисячного райцентру Летичів не проходять необхідної обробки.  Вже вісім років поспіль нечистоти виливаються у ставок лише в двохстах метрах від Південного Бугу. Коштів же на ремонт очисних споруд, звісно, немає.


Дивіться відео.



На щастя, мешканці обласного центру поки що можуть насолоджуватись тісним контактом з рікою. Принаймні, зараз. Адже Летичів за течією Бугу розташований набагато нижче за Хмельницький.

Та чи поодинокий це випадок подібного занедбаного стану очисних споруд?.. Ось у чому питання.

Вікторія Папонова
Переглядів: 1717 | Додав: varta
Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024