| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Пт, 2024-03-29, 07:47

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » 2023 » Травень » 23 » ЇХНЯ БОРОТЬБА – НАША НЕЗАЛЕЖНІСТЬ
18:00
ЇХНЯ БОРОТЬБА – НАША НЕЗАЛЕЖНІСТЬ
"Їхня боротьба - наша незалежність" - під такою назвою в музеї історії міста Хмельницького відбувся урок історії, присвячений Дню Героїв України.


23 травня – День Героїв України, день пам`яті усіх українців, котрі присвятили своє життя боротьбі за свободу й незалежність нашої держави.
День Героїв – це свято незламного духу українських вояків різних часів нашої національно-визвольної боротьби.
Постанову відзначати 23 травня як День Героїв прийняв Другий великий збір Організації українських націоналістів у 1941 році. Дата була приурочена до пам`яті трагічного дня 23 травня 1938 року, коли в Роттердамі радянським агентом було вбито Євгена Коновальця. Також саме в травні пішли з життя провідники боротьби українців за незалежність у ХХ столітті Микола Міхновський та Симон Петлюра.
Цього дня працівники музею історії міста Хмельницького спільно з працівниками відділу періодики та соціокультурної роботи обласної бібліотеки для юнацтва організували й провели урок історії для студентів-другокурсників Хмельницького університету економіки і підприємництва.



Завідувачка відділу Ірина Міщенко та провідний бібліотекар Галина Мартинюк розповіли учням про історію відзначення цього свята, героїчні сторінки історії України, героїв минулих часів та сьогодення, котрі не шкодують свого життя, виборюючи соборність і незалежність нашої Батьківщини. Вони – новітні герої – є символом незборимості української нації.



Директор музею історії міста Хмельницького Галина Барабаш прочитала для студентів авторську лекцію «Російсько-українська війна – війна ідентичностей».



В ході інтерактивного спілкування молоді люди глибше дізналися про традицію святкування Дня Героїв у незалежній Україні, з`ясували для себе поняття української національної ідентичності, осмислили причини імперської політики рашистської федерації щодо України і, власне, її методи щодо так званої «денацифікації» України впродовж ХХ століття та тридцятиріччя незалежності України.
Слухачі дійшли висновку, що духовно-символічний простір України разом з усіма його складовими має безпосередній вплив на розуміння та усвідомлення громадянами держави ключових понять національної державності, національної пам`яті та національної історії. Єдність в пошануванні національних символів та героїв є необхідною умовою громадянської єдності нації.
Після лекції п. Галина Барабаш провела для студентів також екскурсію експозиційними залами музею.




Переглядів: 149 | Додав: varta
Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024