| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Чт, 2024-04-25, 17:36

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » 2018 » Лютий » 15 » Хмельницькі гімназисти дізналися про екзотичну професію хранителя музею
16:33
Хмельницькі гімназисти дізналися про екзотичну професію хранителя музею
Днями в рамках проведення в Хмельницькій гімназії № 2 батьківського уроку як профорієнтаційного заходу для майбутніх цьогорічних випускників до гімназистів навідалась працівниця музею історії міста Вікторія Папонова, яка поділилася з ними тонкощами роботи в історичному музеї, розповіла про свою екзотичну для більшості професію - хранитель фондів музею. 
До 11-класників музейниця прийшла не з пустими руками, а з деякими цікавими речовими експонатами, з якими саме і працює щодня в музеї історії міста Хмельницького, що на Проскурівській, 30.
Зокрема, присутні мали змогу не лише наочно ознайомитися з фрагментами експозиції, а й потримати їх в руках, посмілкуватися з ними, як-то кажуть, тактильно та дізнатися цікаві відомості про кожен з представлених предметів. 




Серед них виявилися не тільки репліки, себто копії, а й оригінальні автентичні предмети. Зокрема, діти дізналися про призначення  трипільського бінокля, побачили в якому взутті ходили в часи Середньовіччя, приміряли латну лицарську рукавицю, детально роздивилися стародавній хіршфангер часів козацької доби - мисливський ніж для лівої руки та навіть, поміркувавши трохи, самі здогадалися, чому він був призначений саме для лівої руки.




Крім того, музейниця розповіла про трансформацію топонімів міста та про часи першої писемної згадки про нього, цьогорічна дата якої саме співпала з днем візиту хранителя фондів музею історії міста до гімназії № 2.
Переглядів: 963 | Додав: varta
Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024