| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Сб, 2024-04-20, 12:20

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » 2015 » Вересень » 10 » До Дня Прапора України - виїзна виставка «Хмельницький – Проскурів у просторі і часі»
12:22
До Дня Прапора України - виїзна виставка «Хмельницький – Проскурів у просторі і часі»
23 серпня, у наметовому містечку, що розгорнулось на майдані Незалежності в рамках святкування Дня Державного Прапора України музей історії міста Хмельницького спільно з музеєм-студією фотомистецтва за підтримки Хмельницької міської ради, управління культури і туризму Хмельницької міської ради  представили виїзну  виставку «Хмельницький – Проскурів у просторі і часі».







Музичним дарунком для гостей та мешканців міста були фольклорні пісні, які виконували учасники молодіжного фольклорного гурту «Ладовиці». 




Відвідувачі виставки мали змогу побачити всю палітру історичних костюмів, датованих від XІV – поч. ХХ століття та національні костюми етнічних громад і нацменшин, що мешкають у нашому місті, а саме – українські, польські, єврейські та угорські жіночі та чоловічі строї.






Також  відвідувачі могли побачити писанки з ликами святих, що люб’язно  передані до  музею єдиною в Україні школою іконопису «Нікош» (м.Хмельницький, директор Микола Бенедищук). Були представлені і шедеври традиційних промислів з фондів музею історії міста - рушники  старовинної вишивки, українські народні іграшки, класичні  графічні писанки та філігранно різьблені, вишиті декоративними стрічками, обереги: ляльки-мотанки, вінки з різнотрав’я та сухоцвітів.
Традиційну українську кераміку  презентували учні Хмельницької дитячої школи образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва (викладач Тершівська Л.Б.), а кондитерські вироби: короваї та пиріжки -   найкращі кондитери міста. Виставка була проілюстрована фотографіями будівель та визначних місць Хмельницького на різних етапах розвитку міста.



Працівники управління культури і туризму Хмельницької міської ради та музею історії міста Хмельницького в українських строях
Переглядів: 1354 | Додав: varta
Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024