| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Пт, 2024-03-29, 05:04

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » 2022 » Березень » 25 » 24 березня виповнюється місяць незламності України
10:42
24 березня виповнюється місяць незламності України
Сьогодні, 24 березня 2022 року, минає місяць запеклої боротьби українського народу проти російської агресії. Це місяць нашої незламності. Україна не тільки стримує російську армію, але й на дипломатичному рівні перемагає свого ворога. Увесь світ захоплюється стійкістю України, мужністю її воїнів, національним єднанням у боротьбі за свої цінності.


Довіра та вдячність нашого народу до Збройних Сил України, територіальної оборони й волонтерів – безпрецедентні. Українці допомагають військовим, голіруч зупиняють танки та виходять на протести в окупованих містах. Саме завдяки такій синергії та зусиллям незламних, які люблять свою Батьківщину понад усе, провалилися плани загарбників швидко захопити нашу землю.
Ворог продовжує лютувати. Тероризує мирне населення. Окупанти завдають ракетних ударів по житлових будинках і лікарнях, беруть в облогу цілі міста та розстрілюють гуманітарні коридори. Злочини, які вчиняє російська федерація, співмірні зі злочинами Гітлера. Крім того, кремль почав прямо погрожувати іншим європейським державам. Жодна країна не є недоторканою для РФ та її ракет.
Поряд з цим, очевидно, що російська пропаганда провалилася. Ніхто більше не вірить росіянам, як би вони не намагалися виправдати брутальну агресію проти мирної країни. Громадяни світу підтримують Україну, а тиск на РФ буде тільки посилюватися, допоки вона не виведе війська з України. Борімося - поборемо! Слава Україні! Героям –слава!
Музей історії міста Хмельницького.
Для підтримки бойового духу – пісня.
Пам`ятаймо, музика і слова – українські народні! Пісню створено у 1920-1923 роках, початкова назва цієї пісні - «Повстань, повстань, народе мій!».


Пісня-заклик часів Гальчевського, Болбочана, Холодноярців, ось де про це вказано : 1. Спогад Юрія Степового "Повстань, повстань, народе мій!” (з книги "Кость Блакитний, отаман Степової дивізії”, стор. 23 – 25). 2. "Літопис УПА”, том 25, стор. 59 – 60. 3. "Пісня – то моє життя”, стор. 450.
Пізніше, у 1941 році, Васілій Лебедєв-Кумач і Олександр Олександров на базі української пісні створили «Вставай, страна огромная». До речі, це – не єдина українська пісня, яку використали федерашистські окупанти в своїх пропагандистських цілях. Приміром, "Там, вдали, за рекой" – переспів пісні Січових стрільців "А вітер колише шовкову траву.." Шануймо своє! Шануймося, бо ми того варті.
Переглядів: 413 | Додав: varta
Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024