| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Пт, 2024-04-26, 04:27

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » 2016 » Грудень » 21 » «Творчість без меж» завітала до Хмельницького
11:20
«Творчість без меж» завітала до Хмельницького

Якби згадати всі творчі регалії цієї надзвичайно скромної, чарівної жінки, мабуть, не вистачило би аркуша... Найголовніші з них – чудова мама чудової дорослої доньки-студентки Альони, яка пішла стопами обдарованої матері, та член Національної спілки народних майстрів України.

Колишня учениця відомих в Україні майстрів живопису подружжя Оксани та Анатолія Фурлетів Олена Євгенівна нині й сама збирає неабиякі врожаї на педагогічній ниві: адже всі її вихованці з Городоцької дитячої художньої школи та гуртка «Чарівний бісер», що в духовно-просвітницькому центрі «Держава», є переможцями та призерами різноманітних виставок і творчих конкурсів різних рівнів: міжнародних, всеукраїнських, обласних, районних, – і цілком заслужено вже можуть похвалитися 80 грамотами та дипломами.


Дбайливими талановитими ручками цієї тендітної жінки вимережувалося чимало паперових полотен за найрізноманітнішими темами, зернинка до зернинки збісеровувалася безліч жіночих неповторних прикрас, вимальовувалися найніжніші батикові триптихи. Та найулюбленішою темою пані Олена вважає українські етномотиви, де панує природна гармонія і злагода, де найважливішим і найвтаємниченішим у побудові Всесвіту мисткині вдається жіноче начало, де вільно співають птахи та буяють уквітчані терени рідної землі…


«Берегинею українського коду» назвала городоцьку майстриню на відкритті її персонального вернісажу пані Світлана Шевченко, заступник управління культури Хмельницької міської ради. А директор музею історії міста Хмельницького пані Галина Барабаш виступила дешифраторкою прихованих символів щирої творчості знаної далеко за межами Хмельниччини титулованої народної майстрині. Понад 30 робіт у техніці батику, живопису, бісероплетіння, витинанки дійсно несуть у собі стародавній код українства, кличуть доторкнутися до втаємничених рукотворних джерел натхнення цієї живої творчості, яка дихає світлом, радіє сонечку і переймається лише тим, аби й ви встигли побачити їхнє позитивне світло, що саме зараз експонується в музеї історії міста Хмельницького на Проскурівській, 30.


Понад 16 років виставкової діяльності далися взнаки: пані Олена Марчук впевнено демонструє свої творчі можливості вже й на персональних виставках, під час відкриття яких із задоволенням ділиться своїм професіоналізмом та майстерністю на спеціальних майстер-класах для всіх бажаючих.


Ось і в музеї історії міста Хмельницького затишним завершенням відкриття гарної та розмаїтої експозиції творчих робіт Олени Марчук став майстер-клас з витинанки, який пройшов «на ура» і залишив по собі в кожного з учасників від найстаршого до найменшого найтепліші емоції, а на згадку – власноруч виготовлену витинанку для оздоблення новорічної ялинки.


Яна  ВАРТА

Переглядів: 1119 | Додав: varta
Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024