| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Чт, 2024-04-25, 09:01

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » 2015 » Вересень » 22 » Про партизанський рух на Поділлі дізналися школярі в День партизанської слави
15:51
Про партизанський рух на Поділлі дізналися школярі в День партизанської слави
alt
Дню партизанської слави приурочили урок мужності «Стежками партизанської слави», що відбувся у музеї Проскурівського підпілля.
Вже з перших днів німецької окупації український народ почав жорстоку боротьбу за визволення країни. Історичні факти свідчать про існування на території Хмельницької області великих партизанських з’єднань, які формувались переважно із місцевого населення, підпільних груп, переховувались від німців у важкодоступній місцевості, звідки вели запеклу озброєну боротьбу із ворогом, завдаючи йому значної шкоди. Невід’ємною складовою цього руху була діяльність Проскурівської окружної підпільно-партизанської організації, учасники якої з дня у день протягом всього періоду нацистської окупації самовідданою боротьбою нищили тили, матеріальні та людські ресурси ворога.
Важливо, що в партизанські загони нерідко вступали не лише чоловіки, а й жінки та діти. Такими були матері присутніх гостей заходу, дочок проскурівських підпільниць Фелікси Мазур і Ганни Хотовицької – Олена Мазур та Ніна Тарасюк. 

alt
Спогадами своїх матерів про випробування, які довелось їм пережити у період Другої світової війни, з учнями 10-го класу навчально-виховного об’єднання № 5 ім. С. Єфремова поділилися запрошені гості. 
До прикладу, матері Ніни Тарасюк в час німецької окупації було всього десять років, а вона вже, незважаючи на малий вік, була зв'язковою, за вказівками підпільників власноруч переносила на собі вибухівку, за допомогою якої пізніше не один німецький ешелон пішов під укіс.
На завершення заходу музичним вітанням гостей порадував народний ансамбль музики і пісні «Ретро» Хмельницького міського культурно-мистецького центру «Ветеран».

alt

Переглядів: 1262 | Додав: varta
Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024