| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Сб, 2024-07-27, 06:41

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » 2024 » Травень » 9 » Музей історії міста Хмельницького завітав з виїзною інтерактивною виставкою у село Масівці
12:21
Музей історії міста Хмельницького завітав з виїзною інтерактивною виставкою у село Масівці
30 квітня мешканці села Масівці мали можливість познайомитись з одним з найцікавіших музеїв міста Хмельницького, який накопичує та зберігає його історію та популяризує її, експонуючи і детально вивчаючи. І для цього масівчанам навіть не довелося їхати до Хмельницького, адже музейники завітали до Центру культури і дозвілля села Масівці старостинського округу з центром в селі Богданівці, а захід відбувся в рамках проєкту управління культури і туризму Хмельницької міської ради «День закладу у старостинських округах».
Директор Центру культури і дозвілля села Масівці Роман Велнянко представив масівчанам працівників музею історії міста Хмельницького на чолі з директором Галиною Іванівною Барабаш.


Пані Галина Барабаш розповіла про постійну експозицію музею та предмети різних історичних періодів, представлені в кожному з її розділів.



Переглянувши невеличкий промовідеоролик про музей, юні мешканці села віртуально перенеслись у зали музею та побували на оглядовій екскурсії.



Присутні з цікавістю взяли участь в інтерактивному огляді реконструйованих обладунків – чи не найпопулярніших музейних експонатів не лише в музейній експозиції, а й на виїзних виставках за межами музею.



Дітлахи залюбки приміряли зразки середньовічних шоломів – західноєвропейський бацинет і норманський шолом зі зведеною кольчужною бармицею, завдяки чому, взявши до рук ще й реконструйовані стародавні мечі та щити, могли на хвильку уявити себе лицарями Середньовіччя та захисниками Землі Подільської ‒ саме таку назву в давні часи мало наше Поділля.










Пізнання історії рідного краю з залученням предметного інтерактиву змотивувало багатьох дітей відвідати музей історії міста Хмельницького разом з батьками.
Переглядів: 75 | Додав: varta
Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024