| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Чт, 2024-05-02, 22:27

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » 2023 » Березень » 28 » МІМХ запрошує на лекцію Ростислава Саввова про нумізматику Поділля!
16:03
МІМХ запрошує на лекцію Ростислава Саввова про нумізматику Поділля!
Цікаво і компетентно про нумізматику Поділля - від нумізмата, дослідника, кандидата технічних наук Ростислава Саввова: за яких умов, з якою метою і де саме почали на Поділлі карбувати власну монету - подільський півгрошик?


Як ця монета виглядала і коли набула поширення в грошовому обігу нашого краю?



Яка історична роль цієї монети в грошовому обігу подільського князівства? І які ще монети служили за гроші тодішнім мешканцям Поділля та сусідніх земель?
Чому про подільський півгрошик і загалом про діяльність князів Коріятовичів на Поділлі науковці почали говорити лише на початку ХХІ століття, хоча ця монета була відома дослідникам ще у ХІХ і ХХ століттях?
Як сучасна історична наука та нумізматика трактує проблему ідентифікації та класифікації цих монет?
Про це та ще про багато пізнавальних речей, котрі стосуються історії рідного краю загалом та нумізматики, зокрема, ви зможете дізнатися на лекції відомого подільського дослідника, нумізмата, краєзнавця Ростислава Саввова "Карбування монет у Подільському князівстві у ХІV столітті".
За професією хмельничанин Ростислав Саввов – фахівець в галузі ядерних установок космічного базування, кандидат технічних наук. Багато літ присвятив науковій праці у фізико-енергетичному інституті, займався проблемами запуску космічних супутників на основі ядерних реакторів. Викладав у Хмельницькому національному університеті. А нумізматика свого часу стала його улюбленим хобі і цариною, де йому як досліднику вдалося зробити цікаві наукові відкриття, опублікувати низку наукових праць у вітчизняних та закордонних фахових часописах та зробити доповіді на всеукраїнських і міжнародних наукових конференціях.
Унікальна можливість відвідати лекцію одного з небагатьох фахівців в галузі нумізматики Поділля та загалом українських земель у XIV – XV століттях надається усім бажаючим в музеї історії міста Хмельницького, що на Проскурівській, 30 - у четвер, 30 березня 2023 року, о 14-00.
Вхід – вільний!
Переглядів: 161 | Додав: varta
Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024