| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Сб, 2024-04-20, 10:18

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » 2016 » Листопад » 30 » Вшанували партизан і підпільників
12:38
Вшанували партизан і підпільників

З метою вшанування подвигу партизан і підпільників 20 вересня у музеї Проскурівського підпілля відбувся урок мужності «Незламний фронт відваги й доблесті», присвячений Дню партизанської слави.

«Партизанський рух завжди відображав прагнення народу до свободи. У період Другої світової війни налічувалося близько 6200 партизанських угруповань і загонів, серед яких однією із найактивніших була Проскурівська окружна підпільно-партизанська організація», – зауважила  в.о. директора музею історії міста Хмельницького В. Баранюк.

Про події Другої світової війни, боротьбу партизан і підпільниківучням 6-го класу гімназії № 1 ім. В. Красицького розповів запрошений гість заходу– ветеран Другої світової війни, генерал-майор Бабак Іван Іванович.


«Невидимі війська партизан і підпільників, як і інші підрозділи, понесли великі людські втрати під час боротьби з нацистським військом. Але внесок партизанських формувань у загальну перемогу людства над нацизмом просто неоціненний. День партизанської слави ми відзначаємо як данину народної пам’яті і поваги до тих, хто в суворий воєнний час боровся з нацистами в глибокому тилу ворога, не шкодуючи ні крові, ні самого життя», – зазначив Іван Іванович.


Захід проходив у теплій атмосфері, учні не просто слухали розповідь ветерана про діяльність партизан і підпільників, а й активно задавали йому питання, що їх цікавили.

Завершився урок мужності музичним вітанням у виконанні народного ансамблю музики і пісні «Ретро» Хмельницького міського культурно-мистецького центру «Ветеран». Також учні та усі присутні оглянули експозицію музею проскурівського підпілля.

Переглядів: 923 | Додав: varta
Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024