| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Пт, 2024-04-19, 23:56

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » 2019 » Квітень » 12 » З глибин вікових традицій
15:09
З глибин вікових традицій

З глибин вікових традицій – під такою назвою в музеї історії міста Хмельницького відкривається експозиція, присвячена сакральним українським мистецтвам вишивання та писанкарства.

Здається, древні,  як  і  саме  поняття українського роду, традиції вишивання та розпису писанок вже достатньо вивчені авторитетними дослідниками та популяризуються  закоханими в народне мистецтво майстрами.

Та нові й нові покоління продовжують захоплюватися красою та досконалістю, таємницями символіки кольорів і візерунків, які розкривають багатий духовний світ і складну систему космогонічних уявлень предків – воїнів, хліборобів, волхвів… Тому  знову і знову в передчутті Великоднього таїнства  ми одягаємо вишиванку,  готуємо фарби, віск, писачки, очищуємо помисли, щоб у молитовній зосередженості душі зладувати цей світ, сотворити чарівні обереги-візерунки на живому яйці-райці – для себе, для дорогих, близьких серцю  людей. Запрошуємо усіх бажаючих надихнутися красою  вишитих сорочок та писанок  з приватної колекції хмельничанки відомої народної майстрині Світлани Делікатної, яка за покликом серця відроджує древнє українське мистецтво.

Поспілкуватися з досвідченою писанкаркою, дізнатися секрети візерунків-оберегів та  тонкощі  розпису запрошуємо 16 квітня 2019 року о 14.00 в мистецьку залу музею історії міста Хмельницького, що на Проскурівській, 30.   

Переглядів: 830 | Додав: varta
Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024