| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Пт, 2024-03-29, 10:52

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » 2016 » Квітень » 29 » Відкрити своє місто запропонували хмельничанам заклади культури міста, розпочинаючи туристичний сезон
12:47
Відкрити своє місто запропонували хмельничанам заклади культури міста, розпочинаючи туристичний сезон

У музеї історії міста Хмельницького про привабливі для хмельничан і туристів родзинки міста розповіли зокрема міський голова Олександр Симчишин, начальник міського управління культури і туризму Артем Ромасюков та директор музею історії міста Хмельницького Світлана Михайлова.

Головні принади міста можна знайти у спеціальній туристичній карті, що також є міні-путівником, де міститься лаконічна інформація про хмельницькі музеї, кінотеатри, театри, храми, готелі, ресторани і кафе, місцеву архітектуру, розважальні й культурні центри обласного центра. У цьому компактному виданні допитливий турист знайде коротку історичну довідку про Хмельницький, карту історичної місцини міста з назвами вулиць та вказівником місцевих цікавинок та пам’яток, котрі варто відвідати, та іншою корисною – особливо для подорожуючого самотужки – інформацією.  Стане в нагоді такий міні-путівник і хмельничанину – адже в щоденній метушні навіть місцеві не завжди орієнтуються в туристичних принадах міста, в якому живуть. Для тих, кому легше подорожувати містом з мобільним інтернетом, аналог путівника є на сайті міської ради.

Також вперше у Хмельницькому в музеї історії міста була презентована така оригінальна туристична цікавинка, як «Паспорт мандрівника», зовні схожий на паспорт громадянина України. У цей умовний імітований документ, що жартома засвідчуватиме особу подорожувальника, можна вклеювати марки того міста або місцини України, куди завітав. Сторінки «Паспорту мандрівника» мають поділки на області України, а тому турист матиме свою власну туристичну наочність, що нагадуватиме своєрідну мапу мандрівок за принципом проставляння віз у закордонному паспорті. Наше місто також матиме свою марку, дизайн якої нині розробляється. Концептуально до «Паспорту мандрівника» вже долучились, або долучатимуться в майбутньому, крім муніципалітетів, ще й окремі заклади культури, котрі матимуть бажання приєднатися до такої цікавої форми туристичного інтерактивного єднання України. До прикладу, у планах музею історії міста Хмельницького в майбутньому також таким чином представити свій заклад подорожуючим, який є складовою туристичної інфраструктури міста. Під час презентації «Паспорту мандрівника» один з примірників документа розіграли серед присутніх. Зал пожвавішав, демонструючи майже блискавичні знання з історії Хмельницького, але найерудованішим у бліц-вікторині віявився голова обласного товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка, поет Віталій  Міхалевський.

У  рамках заходу  відбулася й презентація фестивальної мапи «Мистецькі події у місті Хмельницькому в 2016 році». На хмельничан уже наприкінці травня чекатиме «Поділля джазфест», у якому візьмуть участь джазовий квінтет «Jazz in Kiev Band», відомий джазмен Олексій Коган, квартет Богдана Кравчука, «Вельвет Бенд», Хмельницький муніципальний естрадно-духовий оркестр та інші.

У  червні відбудеться міжнародний фольклорний фестиваль «Ладовиці», куди з’їдуться ансамблі з Грузії, Польщі, Білорусі та Литви. Відбуватимуться майстер-класи з декоративно-прикладного мистецтва, будуть представлені етно-рок-виконавці…

Чекатиме прихильників у вересні  літературний фестиваль «Слово єднає», куди, крім молодих поетів та знаних майстрів пера міста, завітають спеціальні гості з інших міст України.

У жовтні відбудеться міжнародний фестиваль хорового мистецтва «Співоча асамблея».

Щодо близьких у часі подій – незабаром – у виконанні Хмельницького академічного муніципального хору 18 травня в обласній філармонії  відбудеться концертна програма англомовних пісень, присвячена Дню Європи та року англійської мови в Україні.

Цього дня просто небе на Проскурівській проводили майстер-класи представники школи іконопису «Нікош», дитячої школи образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, художньої студії «Рукотвори». Відбулись експозиції робіт обласного художнього музею, музею-студії фотомистецтва, дитячої школи мистецтв, культурно-просвітницького центру імені М.Реріха та ГО «У майбутнє  через культуру», міської  централізованої бібліотечної системи. Бібліотекарі зокрема організували вікторину, ігри на ерудицію, участь у яких взяв і міський голова. Музей історії міста Хмельницького представляв дві епохи стародавнього Проскурова – Середньовіччя та так звану епоху модерну, яка ввійшла в історію поетичним «срібним століттям».

Співами і танцями привітали присутніх учні дитячої школи мистецтв «Райдуга», колектив мажореток «Альфа». Як закликали весну в давнину з хороводами, насвистуючи у свистульки з глини у формі пташок, продемонстрував дитячий фольклорний колектив «Ладосвіти».

Піснею привітали велелюдну Проскурівську муніципальний академічний хор під керівництвом Ігоря Цмура та зразковий дитячий хор ДМШ № 1 імені Миколи Мозгового «Подільські солов’ї». До речі, «солов’ята» фактично першими в новому туристичному сезоні запрошують на вже традиційний Великодній концерт, який відбудеться 6 травня в органному залі обласної філармонії.

А гарним завершенням свята «Відкрий своє місто» стало відкриття «Мистецького дворику» в дитячій музичній школи № 1. Тут з’явилися стилізовані декорації, сцена просто неба, на якій виступили виконавці музичних шкіл міста, музучилища ім.В.Заремби та камерний оркестр обласної філармонії. До речі, на радість меломанам, подібні мистецькі вечори у дворику відбуватимуться постійно.

Також у рамках відкриття туристичного сезону в монотеатрі «Кут» 23 квітня вдруге продемонстрували виставу режисера Ярослава Мельничука «Ісус Варрава» за участю Володимира Веляника, присвячену воїнам АТО. «У виставі йдеться про міліарну людину… Тут згадується про вічне, вистава провокує замислитися про головне. В якості музичного супроводу використано відомі українські щедрівки», –  розповів режисер. Вистава стала подарунком хмельничанам до Великодня.

На відкриття туристичного сезону Хмельницький відвідали гості з Харкова, столиці, інших міст України, які залишили свої побажання на велетенському полотні.

Переглядів: 951 | Додав: varta
Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024