| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Сб, 2024-04-20, 11:02

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » 2015 » Жовтень » 16 » ВІДІЙШОВ У ВІЧНІСТЬ НАРОДНИЙ ХУДОЖНИК УКРАЇНИ МИКОЛА МАЗУР...
09:19
ВІДІЙШОВ У ВІЧНІСТЬ НАРОДНИЙ ХУДОЖНИК УКРАЇНИ МИКОЛА МАЗУР...
З глибоким сумом сприйняли звістку про те, що 10 жовтня 2015 року на 68 році передчасно пішла з життя шанована в нашому місті людина, відомий скульптор-монументаліст, Почесний громадянин міста Хмельницького, Народний художник України, один із співавторів монументально-скульптурної композиції «Віра. Надія. Любов», що на головному майдані Хмельницького, Микола Іванович Мазур.
Народився Микола Мазур 2 січня 1948 року у Кущівському зернорадгоспі, Кущівського району, Краснодарського краю Російської Федерації. У 1968 році закінчив Одеське державне художнє училище ім. М.Б. Грекова.
Народний художник Микола Мазур пройшов славний трудовий шлях. Працював викладачем та директором Хмельницької дитячої художньої школи. З 2002 року викладав фахові дисципліни на кафедрі дизайну факультету технологій і дизайну Хмельницького національного університету.
Як художник-монументаліст, скульптор, живописець Микола Мазур брав участь у виставках різних рівнів з 1972 року. Ним проведено понад 20 персональних художніх виставок.
Із 1987 року він був членом Національної спілки художників України, а у 1992 році очолював правління Хмельницької обласної організації Національної спілки художників України.
Талановитий монументаліст, скульптор, живописець, графік Микола Мазур є автором високохудожніх творів, що прикрашають місто Хмельницький: 

пам’ятник вогнеборцям–чорнобильцям, 


пам’ятник воїнам-інтернаціоналістам, які загинули в локальних війнах, 


монумент репресованим «Ангел Скорботи», 




монументальна композиція «Віра. Надія. Любов», 


пам’ятник–погруддя В.М. Чорновола.


Микола Мазур - співавтор пам’ятника Героям Небесної Сотні, 
який незабаром буде встановлено у місті Хмельницькому.

Микола Іванович створив у місті Хмельницькому чимало оригінальних дитячих ігрових майданчиків у парку ім. М. Чекмана 



та сквері ім. Т. Шевченка, декоративні скульптури на майданчику, що на перехресті проспекту Миру та вулиці Свободи.


За свою мистецьку діяльність та вагомий внесок у духовно-культурне життя Мазур Микола Іванович нагороджений Орденом «За заслуги» ІІІ ступеня, знаком Почесної відзнаки «За заслуги перед Хмельниччиною», був визнаний «Людиною року» в номінаціях «Митець», «Духовність».
Високо оцінила особистий внесок талановитого монументаліста, скульптора, живописця, графіка, педагога, народного художника у культурний розвиток міста Хмельницького і міська влада. Рішенням дев’ятнадцятої сесії Хмельницької міської ради від 29.08.2012 року завідувачу навчально–виробничою майстернею дизайну Хмельницького національного університету, Народному художнику України Мазуру Миколі Івановичу присвоєно Звання «Почесний громадянин міста Хмельницького».
Він мав ще багато творчих та життєвих планів, але не судилося…
Ми втратили Миколу Мазура, якого знали і цінували як надзвичайно щиру, талановиту, працелюбну, комунікабельну людину, завжди готову навчатися новому і щедро ділитися з учнями своєю унікальною майстерністю, патріота, якому гостро боліла доля рідної України.
Його поважали і любили колеги. Для всіх він був взірцем порядності, патріотизму, інтелігентності, толерантності та мудрості.
Пам’ять про цю прекрасну, доброзичливу, чесну і порядну людину назавжди залишиться в серцях хмельничан...

Переглядів: 2060 | Додав: varta
Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024