| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Сб, 2024-04-20, 07:58

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » 2010 » Травень » 5 » У ХМЕЛЬНИЦЬКОМУ ПРЕЗЕНТОВАНО МІСЬКИЙ МІНІ-ПУТІВНИК
01:16
У ХМЕЛЬНИЦЬКОМУ ПРЕЗЕНТОВАНО МІСЬКИЙ МІНІ-ПУТІВНИК


Одразу декілька проектів стартували 20 квітня у приміщенні центральної бібліотеки централізованої бібліотечної системи міста напередодні відкриття туристичного сезону 2010 року в обласному центрі. Управління культури і туризму Хмельницької міської ради оголосило про вихід у світ міні-видання – туристичного буклету-путівника «Хмельницький туристичний». Лаконічна форма викладення історичних відомостей про наше місто і професійний поліграфічний дизайн зробили зі звичайного аркушу мелованого паперу багатосекційний двомовний путівник у мініатюрі – насичений виваженими фактами, зручний і привабливий у будь-якому сенсі.

Буклет-путівник має 9 ілюстрованих розділів, серед яких: історична довідка, адміністративно-статистичні дані про сучасне місто, стисла інформація про пам’ятники, архітектуру, храми, парки міста, місцеві музеї, творчість видатних хмельничан, про культурне дозвілля городян. Як і будь-який путівник, «Хмельницький туристичний» має карту з визначними пам’ятками та установами міста та схему туристичних маршрутів.

Жодна криза не стане на заваді бажаючим дізнатися про основні риси історичного портрету міста – адже в основі ідеї створення буклету була, перш за все, його доступність для широкого загалу зі збереженням якості інформативності та зручності у використанні.

Невеличкий за форматом, путівник завдяки своїм стриманим розмірам одначе не стримуватиме вашого бажання дізнатися про місто більше. Це лише запрошення на побачення з історією міста, з його затишними вуличками центру, майже кожну будівлю якого по праву можна вважати уособленням історії – скільки всього пам’ятають їхні стіни, скільки всього перебачили вони очима-вікнами, і скільки ще таємниць приховує більш як столітня цегляна кладка ошатних еклектичних міських мурованих «створінь»…

На презентацію завітав заступник хмельницького міського голови Віктор Байдич. Про  міні-видання розповіла його укладач - заступник начальника управління культури і туризму Хмельницької міської ради Світлана Шевченко.

У буклеті представлено статтю про справжню хмельницьку родзинку і окрасу міста – унікальні об’ємно-просторові металеві композиції художника-монументаліста, народного художника України Миколи Мазура. Улюблені міським загалом, ці витвори сучасного мистецтва також завжди привертають увагу й викликають інтерес у туристів і гостей міста, як і інші неперевершені скульптурні роботи майстра, що, без перебільшення, вносять свої штрихи гармонійності у загальний лик міста, створюють його неповторність.
Бібліотека представила до уваги хмельничан книжково-ілюстративну виставку «Туризм без кордонів» та фотовиставку міського краєзнавця і поета, лауреата міської премії імені Богдана Хмельницького Ігоря Байдака «Стежками рідного краю».

На презентації було оголошено підсумки конкурсу на кращий екскурсійний маршрут по місту «Туристичний ріднокрай», який був оголошений управлінням культури і туризму Хмельницької міської ради та музеєм історії міста у червні 2009 року. У конкурсі могли взяти участь всі бажаючі без жодних вікових та інших обмежень. Переможцем серед восьми представлених робіт був визнаний театралізований проект директора і актора моно-театру «Голос», лауреата міської премії імені Богдана Хмельницького Сергія Трояновського «По страницам Купринского «Поединка»».

Урочиста мультимедійна презентація міні-путівника зібрала в затишному залі бібліотеки на Подільській людей різних вікових категорій. Кажуть, було цікаво, адже промови і виступи шанованих в місті людей організатори вміло «приправили» слайд-шоу з музичним оформленням та виступом міських бардів Віктора Цимбалюка та Ігоря Білого. Справжньою родзинкою заходу виявилася презентація віртуальної екскурсії вулицями міста, яку майстерно провели юні екскурсоводи – учениці НВК № 4, конкурсна робота яких також посіла призове місце.

Вікторія ПАПОНОВА
Переглядів: 1552 | Додав: varta
Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024