| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Чт, 2024-04-25, 15:10

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » 2016 » Травень » 10 » Світлини з передової АТО з перших рук – у музеї історії міста Хмельницького
13:01
Світлини з передової АТО з перших рук – у музеї історії міста Хмельницького

Символічно, що саме 9 травня – у День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні – в музеї історії міста Хмельницького відкрилась пересувна виставка світлин з передової  антитерористичної операції на Сході України під назвою «Легіон Свободи». На фото зображені бійці батальйону «Січ», добровольці та бійці регулярних частин. Виставку планують згодом повезти і в інші міста Хмельницької області. 
Велелюдне відкриття виставки світлин з передової привабило до музею історії міста Хмельницького вояків батальйону «Січ», ветеранів Другої світової війни, представників міської  влади, медійників, митців, музейників, городян та гостей міста.

«І це дійсно символічно, що саме сьогодні сивочолі ветерани тієї  далекої і страшної  Другої світової зі сльозами на очах та вдячністю на вустах вклоняються вже своїм героїчним онукам-правнукам, промовляючи тремтячим голосом слова дідівської настанови: «Ми втрималися і таки дійшли до Великої Перемоги, мусите і ви втриматися  до остаточної перемоги над російським агресором. Ми вигнали нацистських окупантів, тепер і ви маєте вигнати з України окупантів сьогодення». Символічно, що гіркий присмак Перемоги 1945 року нині приєднується до гіркоти сьогоднішніх втрат у зоні АТО», – зазначив на відкритті  виставки Хмельницький міський голова Олександр Симчишин.











Ініціатор та організатор виставки Ігор Олійник –  боєць батальйону «Січ» із позивним «Яр» – під  час презентації  виставки, на якій представлено 85 оригінальних фоторобіт, розповів, що всі вони з особистих архівів бійців та «без  купюр» демонструють сучасне життя-буття українських визволителів України від російського загарбника. Портретні світлини випромінюють світло щирих облич молодих синів і дочок неньки-України… Сюжетні світлини  вихоплюють посмішки бійців в епізодичності тимчасового спокою серед  розрухи і безладу бойових подій … «Ідея виникла одразу, як тільки я побував на Сході. Я зрозумів ще тоді, у вересні 2014 року, що потрібно зберегти цей історичний момент. Саме зараз на Донбасі твориться новітня історія України. Наш боєць Алла Федорченко, яка мала з собою камеру,  їздила з нами на завдання, спецоперації. Вона зберегла всі фотографії, хоча їй і довелось їздити під обстрілами», – розповідає Ігор Олійник.


















Такі прості і такі довершені кадри, що без слів та коментарів розповідають про той  щоденний подвиг української раті, котра постала на захист рідної землі, без якого Україна не спроможна була би укріплюватися в своїй соборності і незалежності й розвиватися як сучасна суверенна держава на шляху до європейської цивілізованої спільноти. Застиглі  моменти розрухи… Щемливі моменти відданості і вірності… Моменти людських життів, котрі безцінні…











































































































Шановні хмельничани та гості міста! Покваптеся завітати на пересувну фотовиставку світлин з передової  антитерористичної операції на Сході України під назвою «Легіон Свободи» в музеї історії міста Хмельницького, яка  триватиме до 18 травня.


Переглядів: 1255 | Додав: varta
Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024