| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Ср, 2024-04-24, 02:34

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » 2023 » Квітень » 20 » Подарунок для музею від хмельницьких краєзнавців
17:41
Подарунок для музею від хмельницьких краєзнавців

У черговій краєзнавчій книзі цьогорічного лауреата регіональної премії "Скарби землі Болохівської" в номінації "Краєзнавство" (з чим музей сердечно вітає!), лауреата Всеукраїнської премії "За збереження історичної пам`яті імені Леся Танюка і Хмельницької міської премії імені М. Орловського, археолога та історичного реконструктора Володимира Захар`єва /із Ватралів/ і відомого проскурово- та хмельницькознавця, блогера, знаного фотохудожника Леоніда Западенка йдеться про події та людей, долі яких пов`язані зі святинею католиків обласного центру та краю - костелом Святої Анни.



Книга, надрукована у видавничому центрі "Амадока", стала доповненням до нещодавно виданої В. А. Захар`євим і О. А. Пасічником книги "Благодатне місце Плоскирова/ Проскурова/".



У книзі зібрано чимало цікавої інформації, а також рідкісні зображення костелу і тих вірян, які відвідували його у найтрагічніші роки існування та поклав своє життя на вівтар збереження рідної віри.
Важливим елементом є розділ "Додатки з історії міста Хмельницький", у якому представлено копії засадничих публікацій , дщо знайомлять із першоджерелами із біографії міста над Південним Бугом.
Книгу рекомендовано широкому загалу читачів: краєзнавцям, студентам вишів, які здобувають професію історика, освітянам для викладання факультативу з історії міста, усім, хто прагне глибше розуміти історичні процеси, які відбувалися в місті та на Поділлі.
Дякуємо авторам за цінне поповнення музейних фондів та зичимо наснаги, доброго здоров`я та нових краєзнавчих відкриттів!


Переглядів: 191 | Додав: varta
Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024