| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Ср, 2024-04-24, 02:30

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » 2020 » Лютий » 7 » Музей історії міста Хмельницького запрошує до дискусії: чи була фортеця у давньому Плоскирові?..
11:04
Музей історії міста Хмельницького запрошує до дискусії: чи була фортеця у давньому Плоскирові?..

Давня історія Хмельницького ще й досі оповита таємницями і недомовками. Тому продовжує хвилювати невтомних дослідників, істориків і краєзнавців. Останнім часом віднайдено кілька історичних документів, які дещо поглиблюють наші знання про витоки міста над Бугом, але не вичерпують питання про розташування і характер давніх міських укріплень, адміністративних споруд, часові межі їх виникнення. Нині науковці обговорюють кілька версій стосовно зведення Плоскирівського замку, який згадується в середньовічних документах, його власників і будівничих.

Археолог, історик, краєзнавець, письменник Володимир Захар`єв спільно з художником Юрієм Адамчуком пропонують власну версію виникнення поселення на «перехресті шляхів і можливостей», яке поклало початок нашому обласному центру, і запрошують до наукової дискусії істориків, архітекторів, інженерів-фортифікаторів, археологів та всіх-всіх, хто цікавитьсядавньою історією Поділля.

Музей історії міста Хмельницького запрошує усіх бажаючих до участі в дискусії-екскурсі «Як дюна на березі озера Амадока стала Плоскировом», котра відбудеться за адресою вул. Проскурівська, 30 у вівторок, 11 лютого, о 15.00.

У програмі зустрічі – презентація гіпотетично-історичної реконструкції Плоскирівського замку за участю Володимира Захар`єва та Юрія Адамчука, лекція краєзнавця, публіциста Валерія Куфльовського «Мотивація та інженерні обставини при забудові оборонних споруд, замків, спостережних веж та інших фортифікаційних споруд».

Вхід – вільний.

Переглядів: 765 | Додав: varta
Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024