| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Пт, 2024-03-29, 04:58

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » 2016 » Березень » 16 » ЯКЩО НА РІЗДВЯНИЙ ЕТНО-МАЙСТЕР-КЛАС - ТО В МУЗЕЙ!
18:24
ЯКЩО НА РІЗДВЯНИЙ ЕТНО-МАЙСТЕР-КЛАС - ТО В МУЗЕЙ!

http://www.khmelnytsky.com/index.php?option=com_content&view=article&id=28848:2016-01-05-12-12-02&catid=189:2010-02-15-10-41-41

Управлінням культури і туризму міської ради та міськими школами естетичного виховання у співпраці з музеєм історії міста Хмельницького успішно започатковано низку різдвяних етно-майстер-класів для всіх бажаючих від малечі до стареньких. 

Народна лялька  - проста, образна і символічна – разом із веселою розписною глиняною іграшкою та декоративними виробами з солоного тіста наближають до різдвяних свят, створюють піднесений настрій. Процес створення таких поробок заспокоює, значно покращуючи настрій. Лялька-мотанка, глиняний коник або різдвяний свічник може стати не лише чудовим різдвяним подарунком, дивовижним елементом декору, а й оберегом благополуччя, добробуту, щасливого життя та стати справжнім етнічним захисником від злих сил.

РІЗДВЯНИЙ ЯНГОЛ. 
raiduga_yangol
Напередодні Різдва, 2 січня у приміщенні музею історії міста Хмельницького, викладачі художнього відділення Хмельницької дитячої школи мистецтв "Райдуга” Сніцар З. Ю. та Доброва В. Д. провели для хмельничан майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки. З давніх-давен мотанка вважалась чудодійним оберегом та обрядовим символом,  втіленням українських традицій та звичаїв, які передавалися від покоління до покоління, від матері до дитини. Обереги, виготовлені власноруч, слугували талісманами для рідних та близьких людей, іграшками для дітей, подарунками на свята.

raiduga_yangol1

Учасники майстер-класу отримали багато позитивних вражень та емоцій, навичок по виготовленню української народної іграшки.

СВІЧНИК ІЗ СОЛОНОГО ТІСТА.
dshm_tisto
4 січня у Хмельницькому музеї історії міста відбувся майстер-клас з виготовлення підсвічників із солоного тіста, який провела викладач образотворчого відділення філії Хмельницької дитячої школи мистецтв Наталія Фаринюк.

dshm_tisto1

Гості музею із задоволенням поринули у творчий процес та старанно працювали із таким звичайним та пластичним матеріалом. Адже, солоне тісто – це доступний, легкий у використанні та нетоксичний матеріал з якого можуть ліпити навіть малюки.

Закінчивши роботу, учасники творчої майстерні виготовили прекрасний та оригінальний подарунок близьким та друзям до різдвяних свят. Цінність такого подарунку полягає у тому, що він виконаний власноруч, з любов’ю, гарним настроєм та позитивними думками. Саме така річ буде милувати око та зберігати позитивні спогади протягом багатьох років.

dshm_tisto3

УКРАЇНСЬКА НАРОДНА ГЛИНЯНА ІГРАШКА. 

Напередодні Різдва, 6 січня у приміщенні музею історії міста Хмельницького, викладач відділу образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва  Хмельницької дитячої музичної школи № 3 Богдан Крулик провів для хмельничан майстер-клас з виготовлення української народної глиняної іграшки.

dmsh3_maister-klas

Народна іграшка є спадщиною подібно до рідної мови, казки, пісні.

Мистецтво української народної іграшки є особливим типом художньої творчості, що інтегрує у собі різні види народного мистецтва, поєднує матеріальні і духовні здобутки української культури, утверджує талановитість нашого народу.

Виготовлена власноруч іграшка — це не просто чергова забавка для дитини, а ще й своєрідний оберіг, що акумулює в собі любов, тепло і турботу.

 

 

Переглядів: 1146 | Додав: varta
Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024