| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Ср, 2024-04-24, 18:49

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » 2023 » Травень » 16 » До Міжнародного дня музеїв! Проєкт «Синтез мистецтв. Образи і постаті»
18:23
До Міжнародного дня музеїв! Проєкт «Синтез мистецтв. Образи і постаті»

До Міжнародного дня музеїв! Портретний живопис у мистецькому проєкті «Синтез мистецтв. Образи і постаті»

18 травня о 15.00 з нагоди відзначення Міжнародного дня музеїв зала мистецтв музею історії міста Хмельницького гостинно відчинить двері для всіх, хто цікавиться не лише мистецтвом, а й бажає підвищити рівень власної ерудованості. Ви потрапите на мистецький проєкт «Синтез мистецтв. Образи і постаті», проілюстрований колективною експозицією портретного живопису, що є результатом давньої та плідної співдружності двох хмельницьких художніх студій – «Відродження» під керівництвом Радимира Міляра та Тетяни Чигрин, та «Рефлекторний взаємозв’язок», якою керує Едвард Міляр. Проєкт «Синтез мистецтв» активно розвивається та мистецьки еволюціонує понад десять років завдяки успішній творчій насназі громадської організації «Хранителі спадщини». Цього року «Хранителі спадщини» надихнулися темою ролі особистості в історії, і, поєднавши просвітницький напрямок своєї діяльності, спромоглися втілити цю ідею також і у власних творах образотворчого мистецтва.   

Більшість робіт в експозиції «Образи і постаті» створена завдяки зусиллям художників та учнів студії Радимира Міляра «Відродження» та з його власної ініціативи. Художники та студійці писали портрети спеціально для цієї виставки, надихаючись величчю видатних історичних постатей. Працюючи над картинами, вони вивчали біографії героїв своїх полотен. Презентація проєкту відкриє для вас новий ракурс на, здавалося б, хрестоматійні історичні особистості та підвищить рівень вашої ерудованості завдяки найцікавішим та нейнесподіванішим фактам про них.

Виставка унікальна тим, що в ній представлені видатні особистості, кожна з яких уособлює кращі досягнення своєї епохи. Так, Данте та Леонардо да Вінчі символізують епоху Ренесансу в Італії, Ференц Ліст та Едгар По представляють епоху Романтизму, Віра Холодна та Анна Горенко – стиль модерн початку ХХ ст.

Духовний напрямок в експозиції представлений образами Діви Марії – картина «П’єта» Радимира Міляра, Ісуса Христа – ікона «Спаситель» Наталії Колесник, святого Ієроніма – копія картини Караваджо у виконанні Сергія Рябого.

Багато цікавих полотен належить хмельницькій художниці студії «Відродження» Ірині Стасюк. Це портрети мандрівного філософа Григорія Сковороди, Великого Кобзаря Тараса Шевченка, української оперної співачки Соломії Крушельницької, українського байкаря Леоніда Глібова, київського архітектора Владислава Городецького, видатної української поетеси Лесі Українки

Серед робіт учасників виставки є портретні полотна члена НСХУ Едварда Міляра та його учнів, які долучились до спільного проєкту.

Експозиція, що складається з півсотні живописних портретів, сприятиме розумінню того, що людина є насамперед особистістю, яка повинна залишити по собі добру пам’ять і певні досягнення в різних сферах людської діяльності.

Ласкаво просимо! Вхід вільний!

Переглядів: 119 | Додав: varta
Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024