| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Пт, 2024-03-29, 13:04

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 36 37 38 39 40 ... 65 66 »
Персональна художня виставка цифрового живопису  «…KOKHAN-ART…» дебютна для юної хмельничанки Анастасії Кохан. Саме під таким псевдо – KOKHAN-ART – працює Настя, і саме так підписує свої роботи. 14 лютого – у день усіх закоханих – вона представила на широкий загал серію авторських плакатів на тему найпопулярніших кінематографічних сюжетів сучасності, серед яких улюблені багатьма культовий серіал «Гра Престолів»,  кінострічки «Сяйво» (за Стівеном Кінгом), «Великий Гетсбі» (за Ф.С.Фітцджеральдом), мюзикл «Найвеличніший шоумен», Поттеріана Джоан Роулінг тощо.



У науковій дискусії  під інтригуючою назвою «Як останці на березі озера Амадока стали Плоскировом?», що відбулася в музеї історії міста Хмельницького, взяли участь відомі науковці, дослідники, археологи, краєзнавці.





Музей історії міста Хмельницького запрошує усіх бажаючих до участі в дискусії-екскурсі «Як дюна на березі озера Амадока стала Плоскировом», котра відбудеться за адресою вул. Проскурівська, 30 у вівторок, 11 лютого, о 15.00.



Музей історії міста Хмельницького долучився до проведення циклу історико-просвітницьких заходів з нагоди 101-ї річниці проголошення Акту злуки та до Дня Соборності України для патріотично налаштованих хмельничан з ексклюзивною історико-філософською лекцією "Українська Соборність і війна ідентичностей" від директора музею Галини Барабаш.




Останнім часом музеї України та світу об'єднує Міжнародний день музейних селфі, який зазвичай припадає на середину січня. Це міжнародна акція в межах проекту Culture Themes. Саме цього дня з'являється ідеальна нагода розповісти світові про милий вашому серцю музей. В Україні така акція проходить уже втретє. Музей історії міста Хмельницького також долучається до цієї акції. Отож,  запрошуємо хмельничан та гостей міста взяти участь у конкурсі на найкраще музейне селфі в єдиному інтерактивному музеї в обласному центрі - музеї історії міста Хмельницького. Найактивніші учасники акції отримають приємні подарунки. Для цього треба зробити селфі на фоні чи поряд з улюбленим експонатом та опублікувати його на своїй сторінці у соцмережах із хештегом #MuseumSelfie. До хештегу треба також додати скорочену назву музею, у нашому разі - uamimh, або, публікуючи світлини в соцмережі, вказати де саме ви були. Інтерактивність музею історії міста Хмельницького, до речі, дозволяє не лише фотографуватися поряд з уподобаними експонатами, а й приміряти їх. До слова, така опція доступна і під час відвідин музею будь-якого іншого часу, а ось отримати подарунок за розміщені в соцмережах музейні селфі можна лише під час акції Museum Selfie Day. Не проґавте чудової нагоди цікаво та корисно розважитися - приємні емоції гарантовані! І ще одна приємна новина: Museum Selfie Day у музеї історії міста Хмельницького триватиме не один день, як в інших музеях, а впродовж чотирьох днів - з 15 по 18 січня! Долучайтеся!


17 грудня музей історії міста Хмельницького зібрав у своїх стінах шанувальників військової історії, пов'язаної безпосередньо з Проскуровом та теренами нинішньої Хмельниччини, за науково-краєзнавчим круглим столом "Чорні запорожці в Проскурові в період Української революції 1917-1921 рр". Учасники засідання обговорили низку питань з історії формування  та військових дій українських збройних формувань періоду Української революції 1917-1921 років. Гостям заходу також було презентовано останню наукову розробку музейників - новий екскурсійний  маршрут «Проскурів в роки Української революції  1917-1921 років».  Волонтери музею,  активісти товариства збереження історії України МГО «Січ» влаштували військово-історичний флешмоб просто неба з метою привернення уваги пересічних хмельничан до вивченння подій часів буремної доби УНР у Проскурові.


В музеї історії міста Хмельницького відкрилася експозиція київського фотохудожника Олександра Сліпченка «Пам`ятай Майдан», присвячена історії Революції Гідності. У понад ста світлинах, панорамних композиціях представлена історія Майдану від кінця листопада 2013-го до серпня 2014-го… У світлинах через події та особи розкривається повсякдення Майдану. Автор зумів передати дух , настрій, надії, боротьбу, єднання його учасників, українців з усіх куточків держави, яка повстала проти корупції, брехні, кривди горе-керманичів… «Пам`ятай Майдан» – це не лише заклик ретельно вивчати та аналізувати свою історію. Це – ще й засторога будь-якій владі: дотримуватися обіцянок і не лукавити з власним народом.



Майдан – у кожного українця всередині, латентно, але живий, готовий будь-якої миті спалахнути новим вогнем… Київський фотохудожник Олександр Сліпченко  зафіксував на світлинах та зафільмував Євромайдан  від перших днів до серпня 2014…  Злети і голгофи Майдану, будівництво барикад і руїна, вирування людської стихії і прояви індивідуальностей, палаючі шини, будівлі, розібрана бруківка, бронежилети і каски, намети, польові кухні  і  польові творчі майстерні , виправа оборонних сотень,  сцена  Майдану і - одухотворені, сповнені надії  юні і зрілі, знайомі і незнайомі обличчя, обличчя, обличчя… Відтворити, як воно було, і вивчити, як і чому все було,  - ось що допомагає здійснити серія фоторобіт, панорамних світлин  Олександра Сліпченка «Пам`ятай Майдан!».


Познайомитися з експозицією та поспілкуватися  на  тему  «Феномен Майдану»  запрошуємо  в музей історії міста Хмельницького, що на Проскурівській, 30, у вівторок, 3 грудня о 15.00. Вхід  вільний.

За останніми дослідженнями науковців, втрати України від геноциду голодом сягають десяти мільйонів жертв. Серед них - кожен п'ятий подолянин... Музей історії міста Хмельницького за підтримки управління культури і туризму Хмельницької міської ради розробив виїзну виставку в єдиній концепції зі створеними Інститутом національної пам'яті України банерами, яка розповідає про передумови та наслідки цієї страшної спланованої трагедії, про те, як люди намагались врятуватись, все одно наражаючись на смерть - як не від голоду, то від кулі... Свідчення подолян, світлини, документальні та речові експонати з фондів музею, інформація про місцевий "Торгзін", який у 30-ті роки минулого століття був гвинтиком у механізмі пограбування проскурівчан і не тільки - з таким доповненням до виїзної виставки від хмельницьких музейників мали змогу ознайомитись всі бажаючі просто неба скорботної листопадової суботи на пішохідній Проскурівській. 



Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024