| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Чт, 2024-03-28, 12:38

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 35 36 37 38 39 ... 65 66 »
З цієї наукової розвідки ви дізнаєтесь про діяльність Української громади та "Просвіти" у Проскурові за доби Української революції та про розташування цих осередків українських організацій у ті часи у Проскурові.



ЩО РОБИТИ ПІД ЧАС ЕПІДЕМІЇ?
ШКІДЛИВІ ПОРАДИ ЕКСПЕРТІВ СЕРЕДНЬОВІЧЧЯ
Читайте рекомендації від кращих лікарів Флоренції і Парижа.



Все ще панікуєте через коронавірус? А бувало й гірше…
Музей історії міста відкриє вам пізнавальну сторінку наймасовіших пандемій в історії людства.



27 березня у світі відзначається Міжнародний день театру. Пропонуємо до вашої уваги науково-краєзнавчий допис про видатну артистку, діячку УНР, доля якої була пов’язана з Поділлям і, зокрема, Проскуровом, - чарівну і неперевершену Катерину Рубчакову, останні виступи якої пощастило побачити саме проскурівчанам понад сто років тому.




Музей історії міста продовжує вас знайомити з найцікавішими експонатами своїх потаємних фондів.
Знайомтесь – ручниця, поважна прабабуся всієї вогнепальної зброї.



Музей історії міста Хмельницького започаткував онлайн-проєкт MUSEUM_WEB_EX, в якому у відеоформаті на музейному каналі YOUTUBE науковий колектив музею проводитиме міні-екскурсії, розповідатиме про окремі експонати з фондів музею, транслюватиме музейні заходи.
До річниці вигнання нацистських окупантів з Проскурова 25 березня 1944 року хранителька фондів музею Вікторія Папонова проводить веб-огляд одного з експонатів періоду Другої світової війни з фондів музею. Експонат можна побачити в експозиції музею, але через карантинні обмежувальні заходи наразі це неможливо, тому ви можете детально дізнатися про нього у цьому відео.



Нині, 25 березня 2020 року місто Хмельницький відзначає 76-у річницю вигнання нацистських окупантів з Проскурова. Друга світова війна кривавим смерчем пронеслася Україною і забрала десятки мільйонів життів її синів і дочок. Не оминуло жахіття війни і Проскурова. 8 липня 1941 року нацисти захопили Проскурів (нині Хмельницький), встановивши жорстокий окупаційний режим, який тривав довгих три роки. Проскурів у часи Другої світової був важливим стратегічним пунктом для ворогів, тому німецьке командування намагалося його зберегти під своїм контролем.


«Свою Україну любіть!..» – цей безсмертний Шевченків заклик об’єднав творчі зусилля митців різних  жанрів у єдиний театрально-мистецький проєкт одразу у двох залах музею історії міста Хмельницького. Зрима і незрима присутність Великого Кобзаря стає найбільш концентрованою саме  шевченківськими днями. І в музеї історії міста Хмельницького 10 березня дух українства витав у повітрі, звучав словами поезій та пісень на вірші Шевченка, виголошував Шевченків заклик любити Україну з полотен художників, графіків, з левкасів іконописців, з українських рушників майстерних вишивальниць, та й навіть більше. Мистецьке дійство того дня захопило всіх присутніх і до краєчку заповнило душу кожного непереборним  шевченковим духом, підтримало незгасиме полум’я шевченкової любові до України в своєрідному, притаманному насамперед самому Кобзареві, синтезі мистецтв.








«Свою Україну любіть!..» – цей безсмертний Шевченків заклик об’єднає творчі зусилля митців різних  жанрів у єдиний театрально-мистецький проєкт 10 березня о 15.00 одразу у двох залах музею історії міста Хмельницького.



Українцям завжди була небайдужа доля України. Вони завше відстоювали та відстоюватимуть свою волю на шляху до Свободи і Незалежності держави. Рівно шість років тому під час переломної сторінки епохи Незалежності України загинули воїни Небесної Сотні… З цієї нагоди у музеї історії міста та його філії - музеї Проскурівського підпілля - пройшов цикл заходів зі вшанування Небесної Сотні.


 


Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024