| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Сб, 2024-04-20, 07:25

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 34 35 36 37 38 ... 65 66 »

Жертвам Stalag 355 присвячується. WEB-EXкурсія від музею історії міста Хмельницького.

Щорічно 11 квітня світ відзначає Міжнародний день визволення в"язнів нацистських концтаборів. Саме цього дня в 1945 році в"язні Бухенвальда підняли повстання проти нацистів та вибороли свою свободу й отримали шанс на життя. Мало кому з сучасних хмельничан відомо, що в роки гітлерівської окупації під час Другої світової війни функціонував табір суворого режиму для військовополонених Stalag 355, який забрав понад 65 000 життів.
Ми не маємо права забути про це...


Сьогодні ми вам розповімо про наступний експонат з фондів нашого музею. Він не є ані цінним, ані унікальним. Він… звичайнісінький. А чи замислювалися ви над тим, хто і як вигадав найбуденніші речі? Сьогодні ми вам розповімо невідому історію відомої всім «кравчучки».




У цій міні-екскурсії музею історії міста Хмельницького в проєкті MUSEUM_WEB_EX ви дізнаєтеся дещо цікаве з історії міста Хмельницького та побачите старовинний експонат з фондів музею.

Григорій Каленик Лисюк - організатор ВІЛЬНОГО КОЗАЦТВА у Проскурові. Про його долю варто написати роман або зняти цікавий і повчальний фільм на тему Української революції 1917-1921 років та діяльності її учасників  в діаспорі. І сьогодні саме про нього йтиметься у нашому науковому дописі.


Велика Седмиця розпочалась у християн західного обряду.
Отож, першою лаконічною міні-екскурсією містом у проєкті MUSEUM_WEB_EX на YouTube-каналі музею історії міста Хмельницького став невеличкий огляд римо-католицького костелу Христа Царя Всесвіту, що на проспекті Миру у місті Хмельницькому.


MUSEUM_WEB_EX - WEB_EXкурсії, WEB_EXпозиції, WEB_EXпонати у режимі онлайн - від музею історії міста Хмельницького!
Долучайтеся, залишаючись вдома! Бережіть себе і будьте здорові!

Сьогодні ми розповімо про ще один чудовий експонат наших фондів.




Друзі! Дивіться художню виставку "Свою Україну любіть!" онлайн, не порушуючи умов карантину, завдяки онлайн-проєкту MUSEUM_WEB_EX на YouTube-каналі музею історії міста Хмельницького. Хранителька фондів музею Вікторія Папонова проводить веб-екскурсію виставкою, на якій зусиллями ГО "Хранителі спадщини" (на чолі з Радимиром Міляром) та колективу музею історії міста Хмельницького експонується понад тридцять художніх робіт, об'єднаних шевченківською тематикою.
Долучайтесь до мистецтва онлайн! Залишайтесь вдома і будьте здорові!



Продовжуємо наші музейні дописи про історію медицини. Сьогодні поговоримо про середньовічні методи лікування. Ми не закликаємо перевіряти їх дієвість на собі, але радимо перечитати, що традиційно допомогало у боротьбі з хворобами.

На изображении может находиться: 1 человек

Друзі! Уявіть собі: деякі манекени та експонати музею історії міста Хмельницького сьогодні влаштували кумедний флешмоб! ))) Вочевидь, вони теж переймаються нашим здоров"ям і піклуються, аби ми з вами були живі-здорові ще многая літа ) Давайте ж посміхнемося та підтримаємо їхні зусилля лайками та дотриманням їхніх порад і застережень, адже вони дійсно можуть врятувати вам життя! З Днем сміху! ;)





Жахливі наслідки діяльності радянської влади в Україні, голодомори та репресії, масові вбивства, катування у тюрмах НКВС, а потім і жорстока політика Гітлера викликали озлоблення українців водночас і до Німеччини, і до московського більшовизму. 



Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024