| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Чт, 2024-04-25, 17:53

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 27 28 29 30 31 ... 65 66 »
Свято наближається!
Отже, представляємо майстер-клас від музею з виготовлення еко-ялинки з природного матеріалу.

 



З нагоди скорботного відзначення 87 роковин Голодомору та вшанування пам’яті жертв геноциду голодом 1932-1933 років музей історії міста Хмельницького долучився до державної інформаційної кампанії та представляє виїзну інформаційно-документальну виставку просто неба на Проскурівській, яку можна оглянути на її пішохідній частині впродовж п’ятниці, 27 листопада. Експозиція складається з 20 крупноформатних інформаційних банерів, що розповідають про злочинні причини та жахливі наслідки штучно викликаного знекров’я закатованої голодом знесиленої України страшної доби Голодомору. Чотири банери з двадцяти містять унікальну локальну інфографічну інформацію про голод на Поділлі та зокрема в Проскурові,
  розроблені та створені науковим колективом музею історії міста Хмельницького.



Е
фективним механізмом пограбування населення в часи Голодомору була торговельна мережа магазинів «Торгзін», яка починалася з так званої торгівлі з іноземцями, що й обумовило відповідну абревіатуру назви. Саме установам цієї злочинної організації більшовики доручили виконувати спеціальне завдання – в обмін на продукти харчування максимально витягти з населення всі наявні запаси побутового золота, срібла, діамантів, антикваріату, іноземної валюти та прибрати до рук всі перекази з-за кордону, надіслані для врятування голодуючих родичів.



Хлібозаготівельні плани (1928-1933 рр.) стали непомірним тягарем для українського села. Закони, постанови, циркуляри передбачали лише силове вирішення проблем. Масові обшуки, накладання натуральних та грошових штрафів, позбавлення присадибних ділянок, занесення на «чорні дошки», тиск з боку карних органів, побиття, приниження селян місцевими горе-керівниками, додаткова заготівля хліба у 1932 році, формування насіннєвого фонду, до якого конфісковували власне зерно хліборобів, - все це призвело до жахливого Голодомору 1932-1933 рр.




День пам'яті жертв голодоморів ‒ щорічний національний пам'ятний день в Україні, що припадає на четверту суботу листопада. Традиційно 
цього дня громадяни відвідують поминальне богослужіння і покладають символічні горщики з зерном та свічками до пам'ятників жертвам голодоморів в Україні.


День Гідності та Свободи відзначається щороку 21 листопада згідно з Указом Президента від 13 листопада 2014 року. Його встановлено на честь початку двох знаменних і доленосних подій у новітній українській історії: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.



17 листопада минає 130 років від дня народження нашого славного земляка Костя Місевича.



Його недовге, але насичене подіями життя було сповнене трагізму і боротьби та, водночас, - осяяне яскравими моментами перемог, яких він досягав силою свого незламного духу, гарячого серця, творчого пориву, часом – надлюдськими фізичними зусиллями, якими керувала його залізна воля.

Сьогодні, 13 листопада 2020 року, відзначає свій 80-річний ювілей кінотеатр імені Т. Г. Шевченка.
На тематичній міні-виставці в музеї історії міста Хмельницького представлено експонати з фондів музею: фотоальбоми, які розповідають історію кінотеатру та про творчі зустрічі видатних кіноакторів з хмельничанами, афіши кінофестивалей та гучних прем’єр минулих років.



День української писемності та мови щороку відзначається в Україні 9 листопада. 



Цей день своїм Указом 9 листопада 1997 року встановив президент Леонід Кучма і приурочив його до дня пам’яті преподобного Нестора-літописця. Все начебто чудово, але чимало науковців стверджують, що Нестор-літописець був зачинателем української писемності. Чи так це насправді?

З нагоди відзначення Дня захисника України 14 жовтня музей історії міста Хмельницького розгорнув на вулиці Проскурівській виїзну інформативну експозицію «Шляхами звитяг. Українське військо: 1917-1921 рр.».



Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024