| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Чт, 2024-04-25, 10:00

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 25 26 27 28 29 ... 65 66 »
14 березня в Україні відзначають День українського добровольця.


З нагоди 207-ої річниці від дня народження Т. Г. Шевченка на вшанування Великого Кобзаря 9 березня 2021 року хмельничани взяли участь у вуличній культурно-просвітницькій акції «Крокуємо до Шевченка».


Акцію підготували управління культури і туризму Хмельницької міської ради та заклади культури міста, центральна міська бібліотека, музей історії міста Хмельницького, дитячі мистецькі школи.



Про засновника Пласту та Січового Стрілецтва Івана Чмолу читайте в нашому історико-біографічному дописі.



21 лютого представники всіх націй і народностей світу відзначають Міжнародний день рідної мови. Свято започаткували у листопаді 1999 року на сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО у Парижі з метою підтримки мови як ознаки культурної приналежності особи.
В Україні це свято відзначають з 2002 року.

Всесвітній день соціальної справедливості – міжнародний день, який відзначається ООН щороку 20 лютого.
«Бути добрим зовсім не важко: важко бути справедливим» — В. Гюго




Боротьба українців за свої права, названа Євромайданом, а згодом Революцією Гідності, стала наймасштабнішою подією в новітній історії України і логічним продовженням обстоювання прав людини та громадянина. Революція 2013-2014 років відбулася ціною понад ста життів. Небесна сотня стала прикладом самопожертви в ім'я вищих ідеалів, одним із яких була Гідність.




19 лютого 1992 р. постановою Верховної Ради України №2137-XII був затверджений один з чотирьох державних символів України – малий Державний герб у вигляді тризуба.
Тризуб як державний символ України був обраний невипадково, адже він пов’язаний з нашою тисячолітньою державною, політичною i культурною історією.

До Дня Героїв Небесної сотні в музеї історії міста Хмельницького розгорнуто ретроспективну фотовиставку «Як вистояв Майдан».



15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 32-та річниця виводу військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан. В музеї історії міста Хмельницького розгорнуто міні-експозицію «Афганська війна 1979-1989 рр. Хмельничани в роки Афганської війни».



10 лютого 2021 року минає 590 років з часу першої писемної згадки про місто Хмельницький.


Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024