| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Пт, 2024-03-29, 16:44

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 24 25 26 27 28 ... 65 66 »
Чорнобиль для України – тяжке, виснажливе випробування, яке залишило глибокий слід не лише в пам’яті, а й в долях людей. Трагедія зачепила всіх. Аварія вражала своїми масштабами, стався викид радіації еквівалентний 500 атомним бомбам, постраждало понад 3 мільйони людей, сотні тисяч покинули свої домівки. Про свою важку та неоціненну чорнобильську місію згадують хмельницькі ліквідатори...







Серед усіх трагедій, які пережило людство, Чорнобильська катастрофа не має аналогів за масштабами рукотворного забруднення екологічної сфери, негативного впливу на здоров’я, психіку людей, їх соціальні, економічні і побутові умови життя. Чорнобильський смерч забрав життя багатьох людей, завдав шкоди здоров’ю мільйонів українців.



Сумні чорнобильські роковини… 26 квітня минає 35 років після атомної катастрофи на Чорнобильській АЕС, яка змінила життя багатьох українців і зокрема хмельничан.
Багато вже говорилось про причини, героїзм простих людей і негуманну поведінку тодішніх керівників держави та КПРС/КПУ. На догоду ідеологічним ідолам був пришвидшений запуск реактора в роботу.
Через ідеологічні амбіції провели невдалий експеримент, який і став причиною катастрофи на реакторі. Але найжахливіше - це приховування реальної інформації, яка могла допомогти запобігти поширенню наслідків катастрофи та врятувати життя людей.
1 травня 1986 року, через 5 днів після вибуху і початку поширення радіаційного забруднення, в столиці та більшості міст України пройшли традиційні святкування і паради.


ПРОСКУРІВСЬКЕ ІНТЕРВ`Ю ГОЛОВНОГО ОТАМАНА В БЕРЕЗНІ 1919-го.


ЩО СИМОН ПЕТЛЮРА ХОТІВ ПОВІДАТИ СВІТОВІ ПРО УКРАЇНУ
ПРОСКУРІВ У БЕРЕЗНІ 1919-го НА ДЕЯКИЙ ЧАС СТАЄ СТОЛИЦЕЮ УНР. УКРАЇНСЬКА НАРОДНА РЕСПУБЛІКА ОТОЧЕНА ВОРОГАМИ І КРИВАВО ВИБОРЮЄ СВОЮ ДЕРЖАВНІСТЬ, СВОБОДУ І ГІДНЕ МІСЦЕ МІЖ НАРОДАМИ СВІТУ. ФЛАГМАН ЦІЄЇ БОРОТЬБИ ГОЛОВНИЙ ОТАМАН СИМОН ПЕТЛЮРА ШУКАЄ ПІДТРИМКИ У СИЛЬНИХ ДЕРЖАВ. ЩОБ ПРИВЕРНУТИ УВАГУ СВІТУ ДО ПРАВЕДНОЇ УКРАЇНСЬКОЇ БОРОТЬБИ, ОТАМАН ПЕТЛЮРА ДАЄ ІНТЕРВ`Ю ЖУРНАЛІСТАМ НАЙПРЕСТИЖНІШИХ ВИДАНЬ ЄВРОПИ.
ПРО ОБСТАВИНИ ПОЯВИ ЦЬОГО ІНТЕРВ`Ю І ПОДАЛЬШУ ДОЛЮ ПУБЛІКАЦІЇ ЧИТАЙТЕ НА ЦІЙ СТОРІНЦІ І НА САЙТІ МУЗЕЮ ІСТОРІЇ МІСТА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО.

12 квітня – річниця народження ПЛАСТУ. Традиції Пластового руху на Поділлі
12 квітня 1912 року на подвір`ї Львівської академічної гімназії пластуни вперше заприсяглися на вірність Богові і Україні. Саме тому 12 квітня офіційно вважається днем народження Пласту України.


11-го квітня відзначається Міжнародний день визволення в`язнів нацистських концтаборів. Мало хто знає, що в місті Хмельницькому за період німецької окупації був концтабір.Шталаг 355 – нацистський табір для військовополонених рядового і сержантського складу під час Другої світової війни.


27 березня – Всесвітній день театру. На честь професійного свята та з нагоди 90-ї річниці заснування Хмельницького театру імені М. Старицького музей історії міста Хмельницького пропонує до вашої уваги міні-експозицію зі своїх фондів «Театральні автографи часу».


До 77 річниці вигнання з Проскурова нацистських окупантів
... 1944, березень... Місто було оточене, шляхи відступу ворогу відрізані. За цих умов відтягувати час було небезпечно, тому радянське командування вирішило звільнити Проскурів в ніч на 25 березня. Атакований з усіх боків ворог намагався вирватися з міста. Запеклий бій точився в усіх куточках міста при підтримці артилерії і масованих ударів з повітря. Проскурів звільнили під ранок 25 березня.



Очевидцем цієї події став англійський письменник Джеймс Олдрідж, автор «Останнього дюйма» та романів «Дипломат» і «Велика гра».

В музеї історії міста Хмельницького розгорнуто міні-експозицію з власних фондів, присвячену Міжнародному дню ляльок.





21 березня Міжнародний день ляльок. Лялька - одна з найдавніших іграшок людства, її справедливо називають суперіграшкою, оскільки протягом тисячоліть вона не втрачає своєї актуальності.



Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024