| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Пт, 2024-03-29, 18:05

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » 2022 » Лютий » 03
Трагічна доля українців під польською та радянською владами, втрата віри в традиційні легальні методи боротьби, розчарування західними демократіями, які впродовж тривалого часу ігнорували заклики українців про допомогу й самі опинилися в глибокій кризі, спричинилися до формування поглядів, суть яких зводилася до того, що не слід миритися з існуючим станом речей, сподіватися на поступки окупаційних урядів, а необхідно посилювати боротьбу, вдаватися до радикальних заходів, аби змінити існуючі колоніальні режими.



Ці та інші погляди базувалися на ідеології та політиці українського інтегрального націоналізму, одним із теоретиків якого був Дмитро Донцов. У центрі його поглядів була нація, її він абсолютизовав, вважав найвищою цінністю й був переконаний в тому, що всі зусилля варто зосередити на її зміцненні. Кінцевою ж метою Донцов вважав побудову української самостійної держави. Невід’ємною частиною його ідеології було поняття "творчого насильства та ініціативної меншості як порядкуючих сил". Ішлося про групу людей, покликаних сформувати незрозумілу для несвідомої маси ідею, зробити її доступною цій масі й, нарешті, мобілізувати народ для боротьби за цю ідею.

Незабаром в музейній експозиції будуть представлені предмети, які розширюють уявлення про історичне минуле обласного центру.



1 лютого 2022 року відомий дослідник історії міста Хмельницького та Поділля, археолог, кастеолог, фахівець пам’яткоохоронної служби Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтв Володимир Захар’єв із Ватралів поповнив фонди музею історії міста Хмельницького артефактами, які поглиблюють відомості про давній Плоскирів. Фрагменти виробів з дерева, кераміки, скла, кістки були знайдені науковцем під час обстеження ділянки, де велися земляні роботи під будівництво торговельно-офісного центру на вул. Кам’янецькій, 11/1.

Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024