| RSS Реєстрація | Вихід | Вхід Чт, 2024-04-18, 18:28

...


Меню сайту
Ласкаво просимо!
Сьогодні
Календар України
Погода
мишки teddy bears
Статистика
Головна » 2017 » Серпень » 22

В обласному центрі до Дня пасічника вдруге відбувся триденний фестиваль меду "Медовий Спас”.

Безліч локацій смачного свята, цікавих для гостей різного віку і вподобань,

розташувалися у парку культури та відпочинку імені М. К. Чекмана.

Звісно ж, бажані гості і винуватці події — пасічники-медівники з дарами від Божих комах з Хмельниччини та сусідніх областей розгорнули духмяну виставку-ярмарок на центральній, Квітковій, алеї аж до самого майдану зі сценою. А медової продукції! Меди різних сортів і смаків, стільники, прополіс, перга, настоянки, медовуха, медовий квас, віск... Очі розбігаються, слинки ковтаються...

Традиційно медовиків привітав "Парад бджілок”: юні танцівниці під акомпанемент муніципального естрадно-духового оркестру пурхали і робили "літаючі” па, наче справдешні метелики та бджілки.

А при вході у парк цілющими трав”яними чаями потік гостей пригощали працівники музею історії міста Хмельницького. Заодно знайомили зі стародавніми українськими подільськими одностроями з експозиції музею.




Найбільша кривда – коли народ обезглавлюють, позбавляють його власних світочів, зав`язують очі, відбирають здатність тверезо мислити і поганяють у прірву… Відомо, чому так чинили і чинять – силою чи обманом – загарбники щодо українців: це у нас – райська земля, багата на копалини, ясні зорі, тихі води, молочні ріки, медові береги… І ми, оберігаючи цю святу, Богом нам даровану твердь, не перестаємо самі собі дивуватися: як зуміли, попри ворожі навали, що віками нас плюндрували і нищили, - знову і знову проростати тут могутньою порослю, чіпко тягнутися до сонця і давати плоди…
Дивовижний приклад такого відродження – спалах національного, державного самоусвідомлення у Проскурові під час Української революції 1917-1921 років.

Оберіть мову сайту
Відеоскриня
Фотоподорож

Copyright mimh.org.ua © 2024